Vaihtoehtohoidot jakavat mielipiteitä. Itse olin tällä viikolla akupunktiossa. Nautin. Olen käynyt myös liukukuppauksessa, korvakynttilähoidossa, refleksologisessa vyöhyketerapiassa  ja jäsenkorjauksessa. On myös paljon muita hoitoja joita olen kokeillut. Osasta olen tykännyt ja osasta taas en. Se että tuleeko hoidosta hyvä olo, riittää minulle. En usko kaikkeen, siksi en mene niihin hoitoihin. Mutta esimerkiksi jäsenkorjaus on hoitomuotona antanut minullekin ajattelemisen aihetta siitä kuinka kehoa voi hoitaa.

Korvakynttilöitä ostin itsellenikin ja poltin yhden sellaisen tutkimusmielessä ilman että laitoin sitä korvaan kiinni. Loppuunpalettuaan siitä löytyi sama määrä ”töhnää” kuin korvassani olleestakin. Silti jos joku saa palavasta kynttilästä korvassa hyvän olon, eikä sen pitäminen ole ylihinnoiteltu, niin antaa mennä vain. Rauhoittuminen ja humina voivat tuoda nautinnollisen hetken kiireiseen elämään ja siitä saa halutessaan maksaa.

Hoidot joissa tehdään käsillä jotain ovat taas monesti riippuvaisia tekijöistä. Eli esimerkiksi Kalevalainen jäsenkorjaus voi olla kokemuksena ja hoidollisena toimena hyvä, huono tai jotain siltä väliltä. Samoin on fysioterapian kanssa. Se riippuu siis paljon siitä millaisen yhteyden hoitaja ja hoidettava saavat ja kuinka ammattitaitoinen hoitaja on. Toki monesti vastuu hoidon onnistumisesta on myös itselläsi. Jos hakkaat vasaralla polveasi joka päivä, on turha kuvitella että kipu lakkaa kävitpähän kenen luona tahansa.

Miksi minä en käy parturissa. Siksikö että joku sanoi minulle ettei parturissa kannata käydä. Siksikö että kävin joskus, mutta se oli niin huono kokemus, etten ole halunnut mennä enää kenellekään parturille sen jälkeen.

En käy parturissa koska olen kalju.

Share