Tietyllä lailla harmittaa Sari Essayahin puolesta EU vaalien lopputulos. Ei sen takia että tietäisin hirveästi hänen ajatuksistaan politiikan saralta tai että hän on entinen yleisurheilija. Neljänneksi eniten, 60980 ääntä on vain hirvittävän iso määrä. Äänet eivät kuitenkaan riittäneet parlamenttiin. En ota kantaa kuitenkaan vaalitapaan sen kummemmin sensijaan mietin hiukan Suomen eduskuntaa.

Monesti kuulee valitettavan kansanedustajan palkoista ja eduista. Oletko koskaan miettinyt asiaa toisinpäin.

Entäs jos kansanedustajia olisi hieman vähemmän ja heidän palkkansa olisi huomattavasti korkeampi. Silloin kansanedustajaksi pääseminen olisi vaikeampaa ja se olisi jopa Sinulle tavoittelemisen arvoinen työ. Tutkimuksissakin kun on todettu että mitä useampi kokki jne…

Yritysjohtajia moititaan liian isoista palkoista tai siitä että he potkivat porukkaa pihalle kustannussyistä. Onko se yritysjohtajien vika. Ei. He tekevät työnsä mahdollisimman hyvin ajatellen yritystä ja sen omistajia. Minusta syy ei ole siis heidän. Jos he tekisivät sen toisella tavalla, kortisto kutsuisi heitä. Ja tietenkin he ottavat vastaan sellaisen palkan mikä tarjotaan. Syy on siis toimintaympäristössä missä elämme.  Tästä aiheesta riittäisi paljonkin tarinaa mutta en jouda nyt kirjoittelemaan.

Eli kilpailukykyisempi palkkataso ja vähemmän kansanedustajia laittaisi varmasti miettimään äänestäessä kuka todella olisi palkkansa ansainnut. Se lisäisi osaavien ihmisten kiinnostusta kansanedustajan työtä kohtaan ja kilpailu Arkadianmäelle kovenisi. Me tarvitsemme älykkäitä, motivoituneita ihmisiä päättämään maamme asioista.

Tuo voisi olla se keino.

Share