Olen huomannut kävellessäni Kauppakatua pitkin, että tietyn penkin kohdalla tulee aina vilkaistua sivulle. Sitä haluaa tarkistaa, onko kosiosusi paikallaan ja onkohan sillä jotain vaatekappaletta päällään. Hyvin usein siinä on ihmisiä kuvaamassa joko pelkkää sutta tai sitten suden kainalossa olevia kavereita. Myös Karjalaisen painotalon aulatilassa susi patsastelee. Itselle ainakin tulee oikein hyvä mieli katsellessani muikean suden ilmettä ja olemusta.

Siksi mietin susihahmon käyttöä laajemminkin Joensuun kaupunkikuvassa.

Pidän uusien ideoiden pyörittelystä, parasta aikaa työstän ryhtiin liittyvää innovaatiota sekä itse asiassa monta muutakin ideaa on muhimassa. Mutta se että saat ideat aidosti esille, onkin sitten toinen juttu. Silloiset kuvataideopiskelijat Henna Heiskanen (Onnela) ja Eija Hänninen osuivat minusta kyllä mainiosti maaliin suunnitellessaan tuon oivan miekkosen. Susi patsas on mielestäni Joensuulle vain ja ainoastaan positiivista mielikuvaa tuova asia. Siksi mietin susihahmon käyttöä laajemminkin Joensuun kaupunkikuvassa.

Rautatieasemalla voisi susihahmo ottaa matkustajia vastaan. Se että olisiko se kosiosusi vai kenties jollain muulla nimellä, olisi makuasia. Mehtimäen urheilualueella voisi olla joko yksi urheilususi tai jopa erikseen pesis-susi, koris-susi ja niin edelleen. Ilosaaren laguunissa voisi rentosusi olla odottamassa auringon säteitä ja kenties satamassa seilorisusi ja yliopistolla opiskelijasusi.  Joka tapauksessa uskon, että susi hahmon käyttö toisi vain positiivista virettä Joensuuhun. Sen verran iloinen hahmo tuo hahmo

Share