Eilen kävin taas (kolmas kerta) lyömässä golfpalloa. Kuten aikaisemmin olen todennut, golfin mieltä opettava aspekti on sen suola. Samaa ideologiaa voit käyttää muussakin harjoittelussa mutta golfissa se rauhallisuutensa ansiosta tulee minulle helpoiten mieleen. Sinulla on tiille menessä runsaasti mahdollisuuksia. Teet valintasi ja pelaat pallon reikään. Tuloksesi kertoo sinulle, kuinka hyvin olit mahdollisuutesi käyttänyt ja voit miettiä olisiko pitänyt sittenkin avata jollain muulla mailalla.

Samoin kuin elämässäsi tai muussa harjoittelussa, sinulla on lukemattomia mahdollisuuksia. Sinua opastavat niin golfkentällä kuin elämässäkin useat ihmiset. Samoin voit sivusta seurata muiden työskentelyä. Voit harjoittaa ominaisuuksiasi kaikessa rauhassa tai rynnätä suinpäin ”kentälle”. Voit vaihtaa tyyliäsi vaikka joka päivä tai luottaa siihen mitä teet ja mihin olet menossa. Kaikista neuvoista, esimerkeistä ja harjoituksista huolimatta tiiauspaikalla vaikuttavat vain Sinun ratkaisusi. Oletko rento, luottavainen ja valmis haasteisiin vai haluatko kenties viettää aikaasi vain harjoittelualueella. En puhu nyt äänellä joka kertoo sinulla olevan mahdollisuuksia vaikka mihin. Se ei ole realistista ajattelua. En tule koskaan lyömään joka lyönnillä Hole in Onea vaikka kuinka haluaisin. Mutta voin lyödä sen kerran tai ehkä useamminkin.

Meillä kaikilla vapailla ihmisillä on runsaasti mahdollisuuksia joita emme huomaa tai ajattele. Voimme myös tarttua ”vääriin” valintoihin joita matkan varrella tulee useasti vastaan. On muuttujia joihin itse emme pysty vaikuttamaan. On tärkeää ymmärtää että silloinkin meillä on taas edessämme uusien mahdollisuuksien viidakko. Emme voi muuttaa edellistä lyöntiä, mailavalintaa, suoritusta tai väärän ohjeen kuuntelua. Mutta voimme valita taas kerran uudestaan suunnan ja tavan mihin lyömme.

Se määrittää kohtalomme.

Share