Olipa huikea päivä. Tajuta lopullisesti ettei varsinaista psyykkistä valmennusta ole olemassa. On vain valmennusta joka huomioi ihmisen kokonaisuutena. Et voi onnistua ratkaisemaan maalinteko-ongelmaa jos et onnistu ratkaisemaan pulmiasi muussakin elämässäsi ripeästi. Et voi luottaa itseesi kentällä ellet luota itseesi myös kentän ulkopuolella. Jos et luota itseesi, et voi luottaa muihinkaan.

Olen puhunut asennon merkityksestä vapaa-ajalla fyysiseen suorittamiseen vaikka kuinka pitkään. Sama asia on myös psyykkisen vahvuuden kanssa. Jos olet epävarma oman elämäsi suunnasta normaalissa elämässäkin, et siis voi ratkaista urheilullisia ongelmia keskittymällä vain niihin. Keskustelkaa ja avautukaa. Se on ainut tie parempaan itsetuntoon. Parantuneen itsetunnon ja -luottamuksen avulla jopa pitsin nypläys sujuu paremmin.

Ja älkää ymmärtäkö väärin, kyllä psyykkistä valmennusta tarvitaan ja terapian tarve on myös monesti ilmeinen. Se ei saa vain olla mikään hokkuspokkustemppu. Ihminen on nähtävä kokonaisuutena eikä vain huippusuoritusta tavoittelevana urheilijana.

Share