Purentalihasten hoito

Oireet:
PurentaPurentalihasoireet voivat olla moninaisia. Hammassärky, hampaiden narskuttelu, leukojen jäykkyys, naksuminen tai rahina, kasvokivut ja suun avaamis- ja sulkemisongelmat.

Oireina voi olla myös päänsärkyä, niska-hartia kipua, korva oireita, huimausta, äänen väsymistä, nielemisvaikeuksia (palan tunne kurkussa) sekä käheyttä ja yskää.

Syyt:
-Epätasapainoinen purenta (hammaslääkäri hoitaa)
-Lihasjännitykset kasvojen alueella, niskassa ja hartioissa
-Lihasjännitykset muualla kehossa
-Leukanivelen ongelmat
-Kaula-, rinta- ja lannerangan ongelmat
-Tulehdukset ja muut sairaudet
-Yksipuoliset vääränlaiset asennot ja toimintamallit niin työssä kuin vapaa-aikanakin voivat rasittaa lihaksia ja niveliä.
-Tapaturmat
-Operaatiot suun alueella

Hoito:Hoidossa lihaksia rentoutetaan hieronnan, venyttelyn ja mobilisaation avulla. Lisäksi käytössäni on triggerpiste sähköhoitokynä. Triggerpiste hoidon avulla on mahdollista saada nopea rentoutuminen kireille purentalihaksille.

Hammaslääkärin suorittamasta kiskohoidosta voi olla myös apua. Se estää hampaiden narskuttelua ja yhteenpuremista. Täten se suojaa hampaita kulumiselta. Hammaskiskon avulla myös purentalihakset voivat rentoutua.

Kuntoutus: Terapiatapahtuman jälkeen annan kuntouttavia kotihoito-ohjeita. Mikäli oireisiin halutaan pysyvämpää helpotusta, on itsehoidon osuus merkittävä. Leukanivel- ja kehonhallintaharjoitteiden avulla saadaan tilaan pysyvämpiä muutoksia.

”Triggerpiste käsittely rentoutti purentalihakseni yllättävän hyvin.”

Sirkku Brander, Hammaslääkäri

Purentavaivojen hoito, Hammaslääkäriliitto