Hautausmaat ympäri Suomen ovat viikonloppuna täyttyneet valaisevista kynttilöistä. On ollut miellyttävä nähdä kauniita, myötätuntoisia ja rakkautta välittäviä viestejä ja kuvia myös sosiaalisessa mediassa. On tärkeää että tuntee lämmön tunnetta miettiessään poisnukkunutta omaistaan.

Tuo sama valo ja lämpö tulisi ohjata myös läheisille jotka vielä matkaavat vierellämme. Kuten hyvin tiedämme lämpöisiä ajatuksia ja rakkautta me ihmiset tarvitsemme,  joten olisi hienoa jos pyhäinpäivän tuntemusten pohjalta, syntyisi myös monta lämmintä kohtaamista vielä elossa olevien ihmisten kanssa. Kun sytytät kynttilän tai suot kauniin ajatuksen poisnukkuneelle, yritä pitää kynttiläsi liekki lämmittämässä sydäntäsi vielä pitkään.

Nyt kun pimeä aika kasvaa ja kenties kynttilätkin syttyvät useammin, on hyvä hetki miettiä pientä ajatusta kynttilästä. Kynttilän valo valaisee suurenkin huoneen. Toki valo on himmeä huoneen reunoilla mutta joka tapauksessa voit nähdä sen tuikkeen kaukaakin. Tunteaksesi sen lämmön, sinun on mentävä aivan sen viereen, lähelle. Sama asia se on ihmistenkin kanssa. Läheiset, esimerkiksi lapsesi voi nähdä sinut päivittäin ja on tärkeää valaista hänen polkuaan mutta saadakseen lämmön sydämelleen, hän tarvitsee sinun sylin tai halauksen.

Share