Mikä olisikaan oivempaa kuin rakkaus liikuntaa ja hyvinvointia kohtaan. Se ei ole edes pyytentöntä. Tulet saamaan rakkautta takaisin. Liikkumalla oikein kehosi ja mielesi voivat hyvin. Antamalla elimistöllesi oikeita polttoaineita, vastarakkaus tulee energisyytenä takaisin. Mutta keho tarvitsee myös lepoa ja hemmottelua. Tällöin rakkaus on balanssissa.

Kuten huomataan samat asiat pätevät niin liikunnan ja hyvinvoinnin maailmassa, kuin arkielämänkin rakkaudessa. Rakkaus vaatii siis sopivassa suhteessa työn tekemistä. Lisäksi sinun on nautittava oikeassa määrin polttoainetta, eli ravinnon merkitys on huomattava. Välillä on hyvä olla yksin, levätä ja kerätä voimia, hemmotella itseään.

Sudenkuopat ovat myös samat. Liika on liikaa ja liian vähällä ei tule tulosta. Vaikka kuinka harjoittelisit mutta annat kehollesi vääriä polttoaineita, tulosta ei synny. Mikäli koko ajan haluat vain lepoa ja hemmottelua, kehitys pysähtyy. Harjoittelun määrässäkin on rajansa. Et voi olettaa että mitä enemmän harjoittelet sitä paremmaksi tulet.

Usein kuitenkin, kaikesta huolimatta, nilkka voi nyrjähtää, makeiset maistua liian hyvälle tai sohvalta ylös nouseminen ei onnistukaan. Silloin on hyvä miettiä mitä oikeastaan haluaa. On olemassa ihmisiä jotka eivät kaipaa liikuntaa ja hyvinvointia. Heille riittää se mitä on jo olemassa. Ja aina on olemassa lahjakkuuksia joiden ei tarvitse treenata. Mutta kuinka hyvän olon he voisivatkaan saavuttaa jos uskaltaisivat kokeilla.

Kehoitan siis löytämään rakkauden liikuntaa ja hyvinvointia kohtaan. Se vaatii paljon mutta antaa enemmän takaisin.

 

 

Share