Haemme elämässämme tehokkuutta. Olemmeko unohtaneet että maksimaalinen tehokkuus vaatii maksimaalisen rentouden tilan, niin kehon kuin mielenkin. Tuntuu että haemme vain tehoja irti ilman kykyä osata rentoutua.

Ennen keskoslasta varten oli osastolla lastenhoitajia joiden tehtävänä oli pitää lapsia sylissä ja tuoda sitä kautta turvallisuuden ja rentouden tunnetta. Nyt saaman tehtävän hoitavat koneet jotka säätelevät elintoimintoja. Kun ennen matkustimme autossa, bussissa tai junassa, katseemme kohdistui ohikiitäviin maisemiin ja uppouduimme omiin ajatuksiin. Nyt tuijotamme puhelinta tai tablettia.

Pystyimme helposti olemaan päiviä ilman puhelinta tai yhteyttä muihin ihmisiin. Nyt se on todella harvinaista. Olemme jatkuvasti valppaana.

Miten hoidamme kipua. Uskallammeko koskettaa kipeää kohtaa ja välittää läheisen kivuista oikeasti vai käskemmekö hänen ottaa lääkettä kipuihin. Uskallammeko toisaalta antaa kenenkään koskettaa itseämme.

Mikäli haluat olla nyky-yhteiskunnassa tehokas, mieti siis keinoja rentoutumiseen. Sillä hyvät ajatukset syntyvät rennossa mielentilassa ja maksimaalinen suoritus vaatii maksimaalisen rentouden.

Share