Näin löydät tasapainon elämääsi. Paljon luvattu ja mahdoton löytää ellet sulkeudu yhteiskunnan ulkopuolelle. Kerron aluksi urheilun avulla tämän asian, valmentaja kun olen. Yhdistän sen sitten elämään jota elämme.

Urheilussa tasapaino ja sanotaan vaikkapa balanssi on kaiken a ja o. Tasapainoinen suorittaminen tuo parhaan lopputuloksen. Osaat käyttää kehoasi oikein. Kun vahvistat tasapainoon liittyviä mekanismeja, lihaksiasi, hermotusta, tunto- ja tasapainoelimiäsi, hallitset asentosi esimerkiksi potkaistessasi palloa, paremmin. Mutta entäpä miten kävi David Beckhamille eräässä tärkeässä rangaistuspotkussa. Nurmikko petti ja suorituksesta tuli epäonnistunut. Samoja ulkoisia muuttujia on kaikissa muissakin lajeissa. Tuuli voi vaikeuttaa juoksemista, voimistelussa eritasonojapuiden jäykkyys voi olla erilainen. Lista on loputon, kun keskityt miettimään. Et pysty millään varautumaan kaikkeen.

Mennään sitten käsitteen toiseen tarkoitukseen. Balanssiin ravinnon, levon ja rasituksen, unen yms. asioiden äärelle. Et pysty mitenkään noudattamaan balanssia täydelliseti näissäkään asioissa. Sellaista henkilöä joka pystyy tekemään kaiken täydellisesti ajatellen huippusuoritusta, ei ole olemassa. Balanssi näiden asioiden suhteen voi löytyä mutta koskaan et voi sanoa sen olevan täydellinen.

Entäs itse elämä sitten. Löydätkö tasapainon elämällesi. Sinun pitäisi siis karsia ulkoiset muuttujat minimiin ettei mitään yllättäviä asioita tapahtuisi. Siksi he jotka sitä etsivät sulkeutuvat pois yhteiskunnasta. He eivät halua että kukaan tai mikään häiritsee heidän tasapainoaan.

Eli vaikka kuinka toteuttaisit elämänviisauksia joita media on on pullollaan, tulee jatkossakin tapahtumaan asioita joihin et ole varautunut. On tietenkin tärkeää hakea ja löytää balanssia elämään. Kuitenkin huomattavasti tärkeämpi on oppia kohtaamaan asioita joihin itse et pysty vaikuttamaan. Sillä yllättäviä ja ikäviä asioita tapahtuu teitpä itse mitä tahansa. Ja näiden asioiden kohtaamisen taito heijastuu erittäin paljon jokapäiväiseen elämään. Vive Diem.

 

Share