Jos haluat treenata trendikkäästi mutta sinulla ei ole varaa ostaa koko ajan uusia välineitä. Annan nyt muutamia vinkkejä.

Pienet käsipainot saat kun käyt keräämässä kaksi puolen litran limsapulloa. Eri harjoitusvastuksen saamiseksi voit vaihdella sisällä olevan aineen koostumusta. Kahvakuulan saat tyhjistä etikkatynnyreistä. Niitä on esim. Rajamäellä 3 ja 10 litran astioissa. Jos olet oikein vahva käy kyselemässä maatiloilta AIV-liuos säiliöitä. Niissä löytyy 30, 200 ja 1000 litran versioita.

Ja erityinen huomio. Aloita aluksi riittävän kevyellä painolla. Näin pystyt hallitsemaan olkanivelesi asennon. Äläkä vie liikettä liian lähelle nivelen ääriasentoja (sama koskee muitakin niveliä). Sillä keskipakoisvoiman takia voi käydä niin että liuostynnyri vie niveltä eikä toisinpäin. Vasta voimien ja hallinnan lisäännyttyä siirry isompiin astioihin.

Ole kuitenkin varoivainen edelleen ettet vie liikettä liian pitkälle. Sillä leikkaushoitoja karsitaan ja fysioterapialla vaurioitunutta niveltä ei voi korjata. Sitä voi vain saada parempaan suuntaan. Hyviä treenejä.

Share