Kirjoituksen tarkoitus on että me ihmiset ymmärtäisimme valintojemme merkityksen. Jos et harrasta liikuntaa, on hölmöä toivoa olevansa hyvässä kunnossa.  Jos jätät treenejä tekemättä, et voi oikein miettiä onko harjoitusohjelma hyvä vai huono.

Toivon siis että mietit äänestämisen ideologiaa hieman tarkemmin. Eli jos ET äänestä, sinun ei kannata seuraavaan viiteen vuoteen juurikaan ottaa kantaa Euroopan tilanteeseen, vaikka maksaisitkin veroja. Sinun vaikutusmahdollisuus meni umpeen. Yksinkertaistan. Sinulta kysyttäisiin työpaikan ruokalassa haluatko ruuaksi lihaa, kalaa vai salaattia. Kun vastaat että ihan sama, voit saada mitä vain ja mielestäni olisi tyhmää valittaa jos ruoka ei ole mieleinen. Jos valitset salaatin ja saat sen, olet tyytyväinen. Jos valitset salaatin, mutta saatkin kalaa, niin silloin sinulla on oikeasti aihetta valittaa asiasta.

Välillä asiat eivät mene niinkuin toivot. Mutta jos et tee asialle mitään, on hölmöä valittaa. Se ketä äänestät on juuri sinun asiasi eikä kenenkään muun. Se että et äänestä on myös sinun asiasi, mutta toivon että olet tyytyväinen siihen mitä tuleman pitää.

Mielipiteitä ja asioita tulevissa vaaleissa on paljon. Varmasti sellaista henkilöä joka ajattelisi 100% niinkuin sinä, ei ole. Valitse itsellesi tärkeä teema ja valitse esimerkiksi sen mukaan.

Minulle on siis aivan sama ketä äänestät, oikeasti. Ymmärrän että meillä ihmisillä on erilaisia näkökantoja asioihin. Ymmärrän myös valintasi olla äänestämättä. Mutta kulje sitten tyytyväisenä virran mukana mihin se ikinä viekään.

Mutta yhden vinkin annan jos äänestät. Aku Ankkaa ei kannata äänestää vaikka hän sympaattinen hahmo onkin. Aku on fiktiivinen hahmo eikä ole siis päättämässä asioistasi. Eikä hän ole edes ehdokkaana.

Share