Tavat uskoa ja uskon kohteet vaihtelevat suuresti. Ei ole oikeaa tai väärää. Toivon kuitenkin että jokaisella olisi usko itseensä sillä uskon avulla voit tehdä suuria asioita. Uskon takia voi joutua myös kärsimään ja valitettavasti sen varjolla tehdään myös paljon ikäviä asioita.

Ilman uskoa onnistumista tulee sattumankauppaa. Kun urheilija menee kentälle ja uskoo asiaansa, oikeita asioita on mahdollista tapahtua. Usko on kuitenkin hyvin henkilökohtainen prosessi ja se tulee luottamuksesta. Ilman luottamusta itseesi ja asiaan jota olet tekemässä, uskosi muuttuu epämääräiseksi toiveiden ja haaveiden leikkikentäksi.

Jos et siis usko asiaan jonka puolesta teet töitä, etkä usko sen olevan sinulle mahdollista, pysähdy ja mieti miksi käytät siihen aikaa. Kyse voi olla tavasta ja tottumuksesta. Tällöin et saa toiminnastasi mitään irti, olet vain kaarnavene, joka ajelehtii kevätpurossa vailla päämäärää.

Kyse voi olla myös rakkaudesta. Vaikka usko ja luottamuskin olisi mennyt, pinnistelet silti rakkautesi voimalla viimeisissä oljenkorsissa. Rakkauden avulla voit kuitenkin palauttaa uskosi itseesi. Huomaat luottavasi itseesi ja toteat että tunteiden avulla elämä saa taas uuden merkityksen. Et olekaan enää kaarnavene joka päätyy sinne minne vesi kuljettaa. Oletkin purjevene, joka seilaa sinne minne sen on määrä mennä, välillä myötätuulessa kiiruhtaen ja välillä vastatuuleen luovien.

Uskoa ja luottamusta elämän pelikentille.

Share