Kun myöntää olevansa heikko on valmis tulemaan vahvaksi.

Haemme suorituksiimme ja elämäämme neuvoja kuinka tulla vahvaksi. Gurut eri osa-alueilta kertovat keinoja kuinka muutut voittajaksi ja menestyjäksi. Kuinka kentälle mennessäsi tiedät voittavasi. Kuinka kotityöt hoituvat itsestään ja lastenkasvatus on tehokasta eikä lainkaan stressaavaa.

Tällöin unohdetaan inhimillisyys. Me ihmiset teemme virheitä. Väsymme ja epäonnistumme. Ulkoiset olosuhteet vaikuttavat suorituksiimme sillä emme elä täällä yksinämme. On tärkeää oivaltaa että on olemassa mahdollisuus myös epäonnistumiseen ja siihen ettei kaikki mene niin kuin suunnittelemme kaikesta harjoittelusta ja itsevarmuudesta huolimatta. Yllättäviä asioita voi tapahtua ympärillämme, asioita joihin emme ole voineet valmistautua.

Siksi tämän asian oivaltaminen on tie vahvuuteen. Tulee ymmärtää että ennen tärkeää peliä nilkkamme voi nyrjähtää. Aloittaessamme siivousta voi kaverimme tarvita apua ja siivouksen joutuu keskeyttämään. Lapsi voi sairastua vaikka huolehtisimme hänestä kuinka hyvin tahansa. Väsymys voi iskeä kesken tärkeän ottelun.

Kun siis olemme valmiita ymmärtämään oman pienuutemme elämän polkuja tallatessamme, voimme kasvaa vahvaksi. Emme hätkähdä väsymystämme, vaan hyväksymme sen. Vastustajan onnistuneet suoritukset eivät johdukaan meidän huonoudestamme vaan muiden asioiden summasta. Aistimme eivät tule koskaan kehittymään sellaisiksi etteikö kiviä jonka päälle tallatessa voi nilkkamme nyrjähtää, tule jatkossakin vastaan.

Mikäli haluat selvitä voittajana elämän pelissä, ole valmis myöntämään heikkoutesi. Me kaikki teemme virheitä, se ratkaisee kuinka valmiita olemme käsittelemään sitä.

Pauli Hanhiniemen sanoin, ”muutkin mokaa”!

 

Share