Avaan lisää valmennusfilosofiaani valmennuksen suhteen. Otetaan esimerkiksi vaikka lihaskuntoharjoittelu. Vaihtoehtona on valita noin 10 lihaskuntoliikettä jotka palvelevat lajin tarpeita ja toistaa niitä esimerkiksi 3 kuukauden ajan tai tehdä erilaisia lihaskuntoharjoituksia eri välineillä joka harjoituskerralla samana ajanjaksona.

Minä valitsen ensimmäisen. Se on tylsä mutta minusta toimiva tapa. Toinen on mukavampaa, myönnän. Yritän lyhyesti perustella ajatuksen vaikka tanssin avulla. Sinun siis pitäisi tuntea että osaat tanssia. Tuntisitko itsesi paremmaksi tanssijaksi kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen keskittymällä esimerkiksi latinalaistanssehin vai käymällä samassa ajassa läpi koko tanssin kirjon (hiphoppia, kansantansseja, balettia, polkkaa, streetiä, napatanssia, paso doblea, discoa yms.)

Toinen tapa antaa siis mukavasti vaihtelua elämään, uusia ärsykkeitä ja nautintoa liikunnasta. Mutta väitän että yksinkertaisempi toiminta on tehokkaampaa ja tämä on ero liikunnan ja urheilun välillä.

Share