Henri Lomu

Olen ollut oikeastaan koko elämäni yrittäjä.

Urheileminen ja valmentaminen on verrattavissa yrittämiseen. Pienestä pitäen urheileminen on kuulunut arkeeni. Nuorena lajivalikoima sisälsi yleisurheilua, jääkiekkoa ja suunnistusta. 400 metriä oli lopulta päälajini ja alle 18-vuotiaana juostu 47,96 jäi ennätyksekseni. Ihan kelpo aika sen ikäiseksi. Ajalla pääsin 10 parhaan joukkoon Euroopassa, mutta kova harjoittelu johti loukkaantumiskierteeseen. 14 leikkauksen kokemuksella sanoisin harjoittelun olleen jopa liian kovaa. Laji vaihtui lopulta salibandyyn ja kauden 2003-2004 pelasin Josban edustusjoukkueessa.

Valmistuin fysioterapeutiksi 1997 ja heti valmistuttuani aloitin oman vastaanoton pyörittämisen. 2001 perustimme Sarin kanssa Teräskulman hammaslääkäriasema Oy:n jossa toimin toimitusjohtajana aina 2011 saakka. Vuonna 2011 Oral hammaslääkärit Oyj osti liiketoiminnan. Yrityksen kasvutarina oli työntäyteistä aikaa ja myös todella opettavainen prosessi. Yhden fysioterapeutin ja hammaslääkärin vastaanotto kasvoi lopulta 6 hoitohuonetta ja 10 hammaslääkäriä käsittäväksi kokonaisuudeksi.

Valmennushistoria alkoi jo 17 vuotiaana, joten valmentaminen on muokannut ja kasvattanut minua valtavasti. Ammattivalmentajatutkinnon suoritin vuonna 2015 ja Kuopiossa suoritin liikuntalääketieteen opintoja gradun tekovaiheeseen saakka. Se kuitenkin jäi kesken, sillä hammaslääkäriasema kasvoi juuri tuolloin voimakkaasti eikä opinnoille ollut aikaa. Saa nähdä vieläkö joku päivä jatkan opintoja.

Fysioterapian, valmentamisen, henkilöstöpalvelualan sekä hammaslääkäriaseman johtamisen lisäksi mm. vanhempien yrityksissä työskentely on antanut minulle mahdollisuuden tutustua moniin eri ammatteihin. Heidän apunaan vastasin hotellin pyörittämisestä, aamupalojen laitosta, vastaanotosta ja siivouksesta. Lisäksi pitopalvelun pyörittäminen ruuanlaitosta tarjoiluun sekä hautaus- ja kukkakaupan toimet vainajien pukemisesta ja siirroista lähtien ovat osa työhistoriaani.

Opiskelin vähän aikaa myös sairaanhoitajaksi, jolloin tutustuin myös hoitoalan ammatteihin. Olen toiminut liikunnanopettajan sijaisena lukiossa yli vuoden ja yläkoulussa sekä alakoulun 6. luokan opettajan sijaisena puoli vuotta. Yhden lukukauden ajan olin myös AMK:ssa opettaen fysioterapiaa. Positiivinen pedagogiikka ei sanana ollut minulle tuttu, mutta kyllä se varmasti ohjasi opettamista jo silloin. Kunnassa toimin vuoden myös liikuntasihteerin toimintojen jatkajana, kun virka Enon kunnassa lakkautettiin. Yksi kesä vierähti nuorena poikana asvalttihommissa.

Kun listaa lukee, tuntuu jopa loogiselta että siirryin henkilöstöpalvelualan yrittäjäksi 2019. Pyrin tuomaan Go On Joensuun tiimiin valmennuksesta opitut taidot ihmisten kannustamisesta, hyödyntämään osaamista eri aloilta ja etsimään ratkaisuja niin työnantajille kuin työntekijöillekin.

Kotona kaksi kasvavaa poikaa antavat oman, miellyttävän lisän elämään. Lukeminen, mietiskely, jooga ja oma henkinen kasvu ovat harrastuksiani. Ja ajan niin salliessa, kirjoittelen vaihtelevista aiheista blogeja.