Olen isä. Mutta jouduin pohtimaan kuinka ylpeä isä todella voin olla. Enkä tarkoita lapsiani. Tarkoitan itseäni. Sillä maailma on täynnä isäksi haluavia jotka syystä tai toisesta eivät pääse isäksi. He todellakin voisivat täyttää sen ajatuksen mitä isäksi tuleminen tarkoittaa. Kasvattaa lapsiaan kohti parempaa tulevaisuutta.

En tuhlaa aikaani nyt paljoakaan tähän aiheeseen. Koska haluan viettää aikaa lasteni kanssa. Käyn vain tiivistetysti asiat läpi. Totean että maailma on täynnä isiä joiden ei olisi koskaan pitänyt joutua siihen rooliin. Maailma on täynnä miehiä jotka olisivat voineet hoitaa sen roolin paremmin mutta eivät saaneet sitä mahdollisuutta. Isänä oleminen ei vaadi sitä että vietät koko ajan aikaa lastesi kanssa. Se vaatii sen, että vietät aikasi huomioiden lastesi tarpeita ja opettamalla heille arvojasi joita haluat heidän oppia.

Se työ kannattaa aloittaa nyt heti. Ei vasta sitten kun olet tienannut omakotitalosi velattomaksi. Koska monelle se on liian myöhäistä silloin. Lapset eivät ole enää silloin lapsia vaan aikuisia jotka ovat omaksuneet saman tavan.

Lopuksi kerron kokevani suurta onnellisuutta en vain isänä olemisesta vaan siitä että tiedän erään miehen saaneen juuri ensimmäisen lapsensa. Lapsen jota hän oli kauan halunnut. Lapsi joka tuli kaukaa Etelä-Amerikasta. Isäksi tuleminen ei aina ole helppoa. Se vaatii joskus paljon. Onnellista Isänpäivää.

Share