Monesti valmentautuessa mietitään meneillään olevaa harjoitusta. Siitä on otettava kaikki irti mitä on tarkoituskin. Siihen on keskityttävä täysillä. Totta. Näin pitääkin toimia. Et voi keskittyä muuhun kuin siihen tekemiseen mikä sillä hetkellä on käynnissä.

Pelatessasi tennistä, et voi ajatella muuta kuin yhtä palloa kerrallaan. Jos mietit että voitan tämän pallon ja sitten seuraavan, pelaat kahdella pallolla. Luultavasti ymmärrät mihin se johtaa.

Mutta. Kun mennään harjoitteluun jonka on tarkoitus olla kehittävää, joudut kuitenkin miettimään seuraavaa päivää. Eli jos otat harjoituksesta kaiken irti, enemmän kuin oli suunniteltu, johtaa se pitkässä juoksussa huonoon lopputulokseen. Sinun on siis opittava dagen efter efekti, ilman että se häiritsee päivän harjoitusta.

Otan esimerkin. Sinun on siirrettävä erittäin suuri määrä halkoja (halkaistuja puita) paikasta A paikkaan B. Työn arvioidaan ketävän puoli vuotta. Jos aloitat halkojen siirtämisen ajattelematta seuraavaa päivää, painaen täysillä alusta asti, voi viikon jälkeen puiden siirto olla yhtä tuskaa. Pidä siis mielessä dagen efter.

Share