Elämässämme on tärkeää asettaa tavoitteita. Muuten leijumme elämässämme ilman minkäänlaista päämäärää. On kuitenkin tärkeää, että kartoittaa miten pääsemme tavoitteisiimme ja ovatko tavoitteemme tavoittelemisen arvoisia. Voimme nimittäin helposti asettaa tavoitteita jotka eivät ole oikeasti meidän omiamme. Asetamme niitä miellyttääksemme toisia tai pönkittääksemme väärällä tavalla itseluottamustamme.

Kuvaan prosessia portaiden rakentamisen avulla. Voit haluta itsellesi ullakkotilan. Sinulla on yläkerrassasi tilaa ja tarvitset portaat päästäksesi sinne. Porras kerrallaan rakentaen pääset tavoitteeseesi. Mutta mistä tarve syntyi. Syntyikö se siitä että naapurisi rakensi hieman aikaisemmin vastaavanlaisen ullakon. Mikäli lähdet asettamaan tavoitteitasi näyttääksesi muille, tulet häviämään kilpailun. Aina löytyy ihmisiä, joilla on suuremmat ja hienommat tilat kuin sinulla. Eli miksi tavoitella jotain semmoista jossa joudut varmasti pettymään.

Voit tehdä portaat miellyttääkseen muita. Teet siis portaat joita itse et oikeasti halua käyttää. On hienoa miellyttää muita. Mutta tulet huomaamaan että mitä enemmän portaita rakennat joita itse et halua käyttää, sen kauempana olet tavoitteestasi. Sitä kauemmaksi ne ihmiset menevät, joita varten portaita rakennat.

Siksi mieti tarkkaan asettaessasi tavoitteita. Kun rakennat portaita omia haluja varten siten etteivät ne ole ristiriidassa sen kanssa mitä läheiset ihmiset sinulta toivovat, on portaiden rakentaminen miellyttävää ja onnistut varmasti paremmin kuin aikaisemmissa vaihtoehdoissa. Saat siihen jopa apua läheisiltäsi. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Tavoitteesi voi olla hyvinkin sellainen jonka haluat toteuttaa mutta se sotii läheisten ihmisten toiveita vastaan. Silloin on vain punnittava, löytyisikö oma tilasi jo olemassa olevasta kerroksesta vai nousetko portaat yksin, tietäen ettet voi palata enää takaisin.

Tavoitteiden ja haaveiden raja on häilyvä. Haaveileminen on tärkeää ja ilman haaveita elämämme olisi varmasti harmaampaa. Voit elää elämääsi yrittäen täyttää haaveitasi. Toinen vaihtoehto on, että asetat tavoitteita joihin pääseminen johtaa elämään josta haaveilet. Mieti siis tarkkaan kun aloitat portaiden rakentamisen. Rakennatko niitä pilvilinnaa varten vai tilaan jossa sinulla on oikeasti hyvä olla.

Aseta siis tavoitteita, haaveile. On aivan mahtava tunne päästä tavoitteisiin joita itse oikeasti haluat. Huolehdi kuitenkin että olet tehnyt portaat kunnolla. Silloin riski tipahtamiselle on pienempi.

Share