Nykyisin mantran tavoin hoetaan että on ”vain yksi elämä”. Tosin riippuen uskonnosta. Mutta ajatellaan nyt ihan tieteestä tutusta näkökannasta. Kysymys kuuluukin että yksi elämä mihin?  Urheilussa on selvää että on tiettyjä aikakausia jolloin olet biofyysisiltä ominaisuuksiltasi valmiimpi tekemään parempia suorituksia. Teemu Selänteen tyyppiset esimerkit osoittavat että rajoja voi kuitenkin siirtää ja että taidoilla ja älylläkin on joku merkityksensä. Voisi ajatella että urheilussa yhteen elämään mahtuu monta syntymää. Jokainen uusi kausi on tavallaan vaatii uuden syntymän. Itseasiassa jokainen kilpailu ja peli ovat jokainen uusia tapahtumia joihin sinun on synnyttävä.

”Vain yksi elämä” on erittäin viisaasti sanottu ohje. Kuka sen tajuaa, on asian ytimessä, sillä näinhän se todellakin on. Eihän sitä yhtäaikaa voi useampaa elämää elää vaikka uskoisikin inkarnaatioon. Mutta mitä ”vain yksi elämä” tarkoittaa. Se onkin jo hankalampi juttu. Tarkoittaako se sitä että elät kuin viimeistä päivää. Sillä voit perustella tekoja, joita muuten et voi.

Sinun ei siis tarvitse juosta maratonia jokaisena viikonloppuna vaikka sinulla vain yksi elämä onkin. Tai sinun ei tarvitse juosta sitä useassa eri maassa. Toki saat tehdä niin, mutta jollekin se yksi maraton tutussa ympäristössä voi olla se juttu. Eläkää, kuntoilkaa ja urheilkaa siten että näette elämän jatkumona joka johtaa johonkin. Voi olla että lopputulos on parempi näin. Tosin saa myös ajatella että on ”vain yksi elämä” ja elää sitä kuin viimeistä päivää. Tosin silloin se seuraava päivä voi olla hankalampi. Tämä on kuitenkin asia jonka saatte päättää ihan itse.

 

Share