Tänään valmistui taas suuri joukko opiskelijoita kohti uusia seikkailuja. Toivon ettei kukaan heistä ajattele olevansa jo valmis vaan ennakkoluulottomasti ja intoa täynnä olisivat valmiita jatkamaan kehitystään. Viime viikolla, todistin itse mitä ennakkoluulottomuus on.

Törmäämme ennakkoluuloihin hyvin useasti. Useammin kuin arvaammekaan. Ja ne vaikuttavat valtavasti suorituksiimme. Joukkueurheilussa on olemassa paikkoja, jonne vierasjoukkueen on vaikea mennä. Pesäpallossa Sotkamon Hiukan kenttä on yksi sellainen paikka. On selvää että kun miettii Jymyn menestystä, on vaikeaa sivuuttaa ajatuksista se tosiasia että siellä on vaikeaa voittaa. Kuitenkin se juuri on yksi vierasjoukkueen menestymisen esteistä.

Omat taidot eivät muutu paikan muuttumisen vuoksi. Laulaja joka laulaa suihkussa kauniisti, pystyy siihen myös täyden yleisön edessä. Urheilija joka on harjoituksissa tai kotikentällä hyvä, pystyy siihen myös muuallakin.

Viime viikolla siis seurasin 15 vuotiaan Samu-Kalle Varosen esiintymistä Miesten Superpesiksessä lukkarina. Ensiesiintyminen tapahtui juuri tuolla yllä mainitulla Hiukan kentällä. Se ennakkoluulottomuus jonka näin oli todella upeaa seurattavaa. Jopa kokenut kollega vastustajien puolelta huomasi sen, koska ei voinut kehua pojan suoritusta. Kilpailu on kovaa.

Vastavalmistunut, urheilija, juuri sinä! Tee se minkä osaat hyvin joka tilanteessa ja paikassa johon päädyt, rennolla mutta päättäväisellä otteella.

Share