Olen puhunut Golfin pelaamisen opettavasta aspektista. Se että näet heti oliko lyöntisi hyvä, on mielestäni huikea asia. Lisäksi koen että keskittymistä mitataan jokaisella reiällä jonka pelaat. Näet siis tuloksen heti. Se tekee Golfista hyvän liikuntamuodon nykyaikaan. Mutta se ei tarkoita että ajattelisin juoksemisen olevan helppoa. Päinvastoin.

Jokaisella askeleellasi voit tehdä oikean tai väärän valinnan. Vaikeus syntyykin juuri siitä.Sinulla ei ole mittaria joka kertoisi tarkasti, teitkö asian oikein. Ei ole palloa joka näyttäisi mihin lyöntisi meni. Sinun pitää luottaa tunteeseesi jos olet kuntoilija, harvalla juoksijalla on valmentajaa joka analysoisi liikkeitesi fysiologisen oikeellisuuden. Tämä tekee juoksemisesta haasteellista.

Joudut opettelemaan ja analysoimaan juoksuasi itse. Ehkä luet kirjasta tai katsot videolta kuinka huippujuoksijat juoksevat. Mutta kukaan meistä ei ole samanlainen. Golfin lyöntiinkin löytyy yhtä monta neuvojaa kuin on katsojia. Mutta siinä on pallo joka kertoo lyöntisi hyvyyden ja realismi joka sanoo että hole in one:n tarvitsee muutakin kuin taitoa.

Mutta juoksemisessa ei ole palloa joka kertoisi juoksetko oikein. On vain paljon muuttujia joita parantamalla pääset parempaan lopputulokseen. Joudut siis vaikeaan tilanteeseen. Joudut ilman palloa miettimään teetkö asioita oikein parantaaksesi juoksusuoritustasi. Voit ottaa apuvälineitä joiden avulla pystyt mittaamaan kuntosi kehittymistä. On olemassa sykemittareita ja muita analysointivälineitä joiden avulla näet esimerkiksi palautumista . Ne ovat oivia apuvälineitä mittaamaan muutoksia kehossasi. Mutta ne eivät kuitenkaan kerro teitkö asiat oikein. Ne kertovat kyllä rasituksen tason tai sen että onko elimistösi valmis ottamaan vastaan uusia ärsykkeitä.

Minun ajatusmaailmassa ne kertovat siis sen oliko lyönnissä tarpeeksi voimaa ja olitko valmis lyömään. Mutta nuo mittarit eivät kerro sitä mihin lyönti suuntautui.

Toivon teille oikein hyviä juoksulenkkejä ja sitä että pysytte väylällä.

Share