Istu tukevalla tuolilla. Käänny katsomaan taaksesi kiertämällä päätäsi ja rintarankaasi mahdollisimman paljon oikealle puolelle. Yritä siis kääntää katsettasi mahdollisimman paljon. Tee kierto niskan ja rintarangan avulla. Pakarat pysyvät tiukasti kiinni tuolissa. Laita mieleesi se minne asti näet.

Nyt katso taas eteesi. Laita kädet niskan taakse ristiin, kyynärpäät sojoittaen sivulle. Vie oikea kyynärpäätä ja katsettasi kohti vasenta polvea kumartumalla ja samanaikaisesti kiertämällä. Pidä kuitenkin pakarat kiinni tuolissa. Kun olet kiertänyt niin pitkälle kuin saat, vie kyynärpää ja katse seuraavaksi oikealle yläviistoon niin korkealle taakse kuin saat. Pidä pakarat penkissä. Tee rytmikkäästi seitsemän kertaa. Sen jälkeen laske kätesi ja tee tuo alkukierto oikealle. Eli yritä katsoa mahdollisimman kauas oikealle puolelle.

Mikäli katseesi kääntyy pidemmälle olet saanut liikettä rintarankaasi. Jos haluat voit tehdä myös vasemmalle puolelle. Liikkuvampi rintaranka helpottaa esimerkiksi hengittämistä. Muitakin etuja on. Googleta jos et usko.

Share