Joskus aikoinaan Varalan urheiluopistolla treenatessani tutustuin Pispalan Portaisiin. Aikojen saatossa fyysiseen valmennukseen on tullut uusia nyansseja mutta portaat ovat säilyttäneet asemansa huippuhyvänä harjoitusmuotona. Tiedän ja jopa tunnen monia huikeita valmentajia jotka noita kuuluisia portaita ovat käyttäneet ja käyttävät yhä.

Täällä Joensuussa Lykylammen portaat ovat vastine Pispalalle. Itse nopeusvoima lajien valmentajana suosin Laulurinteen portaita. Ne ovat lyhyemmät ja juostavammat kuin Lykylammen vastaavat. Ja Ilosaarirockin aikaan ne muistuttavat valmennettavia urheilullisesta elämäntavasta.

Olisikin kiva tietää onko muissa kaupungeissa tai harjoituskeskuksissa paikallisten urheilijoiden suosimia portaita. Kuopiosta tiedän Puijon portaat. Kaupunkeihin voisi järjestää excursion koskien valmennukseen käytettäviä portaita. Itse julistaisin Pispalan kunniaportaiksi.

Tänään kaksi kuntoilijaakin oli parantamassa omaa fyysistä kuntoaan Laulurinteen ilmaisissa portaissa. Syykin selvisi miksi niin vähän. Joensuuhun oli rantautunut uusi keksintö kuntosaleille. Porraskone. En ollut kuullutkaan siitä ennen tätä päivää.

Taidamme silti jatkaa Laulurinteellä.

Share